Litotrypsia a recenzie o nej


V súčasnosti sa na liečbu pacientov s urolitiázou alebo ochorením žlčových kameňov čoraz viac používajú metódy neoperatívnej chirurgickej intervencie. Toto šetrí pacientov pred traumatickými operáciami, urýchľuje ich rehabilitáciu a tiež pomáha predchádzať mnohým závažným pooperačným komplikáciám..

Prvé pokusy o liečbu rázovou vlnou (kamenná litotrypsia) sa začali už v roku 1976 v Nemecku a od roku 1992 sa na ruských klinikách objavujú prvé litotriptory. V súčasnosti sa technika intervencie mnohými spôsobmi zdokonalila, objavilo sa moderné vybavenie, ktoré umožňuje lekárom vykonať zákrok čo najbolestivejšie, spoľahlivejšie, najrýchlejšie a hlavne bezpečne..

Existuje niekoľko druhov nechirurgických zásahov do kameňov, z ktorých každý má svoje výhody a nevýhody a liečbu vyžadovanú v konkrétnom prípade určuje iba odborník..

Existuje kontaktná (laserová litotrypsia), mimotelová (mimotelová) rázová vlna (SWL) a perkutánna (perkutánna) litotrypsia. Ďalej sa pozrieme na každú liečebnú metódu, jej hlavné výhody a nevýhody..

Extrakorporálna litotrypsia rázovou vlnou

Podstatou metódy je použitie rázovej vlny z vonkajšej strany, kvôli ktorej je kameň rozdrvený. Koža a všetky anatomické štruktúry ľudského tela zároveň zostávajú nedotknuté. Veľký kameň sa rozpadá na malé fragmenty, ktoré sa postupne vylučujú prúdom moču alebo žlče z tela pacienta.

Pomocou litotrypsie sa úspešne odstránia kamene tvorené v močových cestách (kalich-panvový aparát, močovody alebo močový mechúr) alebo v žlčových cestách (v žlčníku a žlčových cestách)..

Výhody tohto typu chirurgického zákroku sú:

  • vysoká účinnosť;
  • neinvazívnosť a nízka úroveň traumatických účinkov na susedné orgány;
  • rýchlosť postupu;
  • krátke obdobia pooperačnej rehabilitácie a zotavenia.

Indikácie pre postup:

  • prítomnosť obličkového kameňa (ktorého veľkosť nepresahuje 2,5-3 cm);
  • absencia urodynamických porúch, a to problémy s odtokom moču pod miestom lokalizácie kalkulu;
  • schopnosť vizualizovať a presne zaostriť kameň pomocou ultrazvuku alebo röntgenového žiarenia (záleží na prístrojovom vybavení lekárskeho ústavu).

Litotrypsia obličiek s veľkými kameňmi, ktorých veľkosť presahuje 3 cm, vrátane koralových, má svoje vlastné vlastnosti:

  • na zničenie kameňa je potrebný väčší počet impulzov, ktoré nesú hrozbu viacerých fragmentov s rôznymi smermi a je možné poškodenie susedných orgánov; často dochádza k upchatiu lúmenu močovodu malými fragmentmi rozdrveného kameňa, čo si následne vyžaduje ďalší endoskopický zásah alebo otvorený chirurgický zákrok;
  • existuje pravdepodobnosť komplikácií septického charakteru, ktorá je spojená s uvoľnením veľkého množstva bakteriálnych látok, ktoré sa aktívne množia vo veľkom kameni.

Viac o mimotelovej litotrypsii sa dočítate v tomto článku..

Kontaktujte litotrypsiu

Toto je metóda, ktorá umožňuje deštruktívne pôsobiť na kalkul s čo najbližším možným prístupom litotriptora k formovanému kameňu. Aby sa lekár dostal do blízkosti požadovanej oblasti, najskôr zavedie endoskop (cez močovú trubicu, močový mechúr a lúmen močovodu) a potom pozdĺž neho nasmeruje potrebné zariadenie..

Na túto manipuláciu sa používajú rôzne typy zariadení, z ktorých každý preukázal svoju účinnosť a bezpečnosť (laserové, pneumatické, ultrazvukové litotrypsie a iné).

Výhody tohto typu operácie:

  • priama vizualizácia počtu na obrazovke monitora, ktorá umožňuje lekárovi vyhodnotiť jeho tvar, veľkosť, presné umiestnenie, konfiguráciu a ďalšie charakteristiky;
  • existuje možnosť zničenia aj veľkých kameňov, zatiaľ čo riziko upchatia močovodu je minimálne, pretože fragmenty sa odstraňujú cez lúmen zavedeného endoskopu;
  • riziko traumatického dopadu rázovej vlny na okolité orgány a mäkké tkanivá je minimálne.

Medzi nevýhody metódy stojí za zmienku:

  • dlhšie rehabilitačné obdobie (v porovnaní s externou litotrypsiou);
  • pravdepodobne traumatický účinok endoskopu na močové cesty (s následným vývojom zápalových procesov v nich).

Ďalšie informácie týkajúce sa kontaktnej litotrypsie nájdete v tomto článku..

Perkutánna (perkutánna) litotrypsia

Metóda nie je absolútne neinvazívna, pretože pri operácii musí lekár urobiť punkciu v bedrovej oblasti (na strane lokalizácie zubného kameňa), cez ktorú sa následne zavedie endoskop a prístroj, ktorý kameň zničí (litotriptor).

Umiestnenie litotriptora v bezprostrednej blízkosti kalkulu umožňuje zničiť vznik pomerne veľkej veľkosti a veľmi odlišného tvaru. Následne sa pacientovi nainštaluje nefrostómia, vďaka ktorej sa vykoná úplný odtok moču z obličky na postihnutej strane (spravidla sa drenáž odstráni po 1-2 dňoch).

  • vysoká účinnosť zásahu, ktorá takmer úplne vylučuje možnosť jeho opakovanej implementácie;
  • perkutánna litotrypsia umožňuje drviť obličkové kamene veľkých rozmerov a najrôznejších tvarov (nie je potrebná otvorená a traumatická operácia).

Medzi nevýhody metódy patria:

  • trauma postupu (je potrebné zničiť celistvosť kože a iných anatomických štruktúr ľudského tela);
  • tento typ chirurgického zákroku sa vykonáva v celkovej anestézii (môže sa vyvinúť postanestetická depresia);
  • po perkutánnej litotrypsii potrebuje pacient čas na rehabilitáciu a zotavenie (obdobia, ktoré zvyčajne nepresahujú niekoľko dní);
  • pri disekcii tkaniva a zavedení endoskopického zariadenia existuje riziko poškodenia veľkých ciev a nervových plexusov.

Kontraindikácie pre vykonanie postupu

Napriek mnohým výhodám metód endochirurgie oproti otvoreným chirurgickým zákrokom existujú určité kontraindikácie, ktoré obmedzujú priebeh litotrypsie u pacientov. Všetky tieto kontraindikácie možno rozdeliť do niekoľkých skupín..

Technická povaha

  • fyzické údaje pacienta (výška viac ako 200 cm alebo menej ako 100 cm, ako aj jeho hmotnosť presahujúca 130 kg);
  • závažné deformácie muskuloskeletálneho systému, ktoré neumožňujú normálne umiestnenie pacienta na operačnom stole, a tiež sťažujú fixáciu kalkulu v zornom poli röntgenového alebo ultrazvukového vyšetrenia;
  • pacient má röntgenové negatívne kamene a absenciu ultrazvukového zariadenia na oddelení, kde sa zákrok vykonáva.

Všeobecné

Do tejto skupiny patria:

  • prítomnosť patológie v systéme zrážania krvi;
  • obdobie tehotenstva;
  • prítomnosť závažných duševných porúch;
  • choroby srdca a pľúc v štádiu dekompenzácie.

Urologický charakter

Do tejto skupiny patria:

  • výrazné deformity lúmenu močovodu (striktúry alebo jazvy) umiestnené pod miestom lokalizácie kameňa;
  • zápalové procesy v žlčových, močových cestách alebo v tkanivách prostaty v akútnom období (akútna pyelonefritída, akútna cystitída, akútna prostatitída, akútna cholecystitída, akútna cholangitída a iné);
  • pokles úrovne glomerulárnej filtrácie pod normálne hodnoty (o viac ako 50%);
  • pacient má jednu obličku so zníženou vylučovacou funkciou.

Možné komplikácie a nežiaduce účinky zákroku

Akýkoľvek chirurgický zákrok je vždy spojený s určitým rizikom a litotrypsia nie je výnimkou. Medzi najbežnejšie nežiaduce účinky zákroku patrí:

  1. Komplikácie, ktoré sa vyskytnú počas litotrypsie - poruchy srdcového rytmu, zmeny počtu krvných tlakov (zvýšenie alebo zníženie), zvýšené vzrušenie od pacienta.
  2. Komplikácie, ktoré sa vyskytujú v skorom období po operácii - výskyt krvi v moči (hematúria), obličková kolika (jej vzhľad je spôsobený upchatím lúmenu močovodu úlomkami kameňa), krvácanie pod obličkovou kapsulou alebo okolo nej (perirenálny alebo subkapsulárny hematóm), exacerbácia chronických procesov v obličkách ( pyelonefritída), močový mechúr (cystitída) alebo močová trubica (uretritída), krvácanie z rôznych častí gastrointestinálneho traktu.
  3. Komplikácie vznikajúce v neskorom období po operácii - jazvové zúženie močovodu, arteriálna hypertenzia.

Záver

Vďaka zavedeniu moderných metód neinvazívnej alebo minimálne invazívnej chirurgie sa stalo možné bezpečne a hlavne efektívne liečiť pacientov trpiacich takými ochoreniami, ako je urolitiáza a ochorenie žlčových kameňov..

Čoraz častejšie sa začali používať kombinované operácie, počas ktorých pacient podstúpil rôzne typy chirurgických zákrokov, ktoré umožňujú odstrániť aj veľké a koralové kamene.

Recenzie pacientov a lekárov o účinnosti drvenia obličkových kameňov pomocou ultrazvuku

Litotripsia je postup používaný na odstránenie obličkových kameňov, ktoré sú príliš veľké na to, aby prešli močovým traktom. Špeciálny prístroj usmerňuje koncentrovanú ultrazvukovú energiu priamo na kameň.

Ultrazvukové vlny ničia kameň do stavu piesku, ktorý naopak bez problémov vychádza s močom. Pokiaľ ide o drvenie obličkových kameňov pomocou ultrazvuku, recenzie sú zvyčajne pozitívne, pretože postup umožňuje ľuďom vyhnúť sa operácii.

Recenzie pacientov o litotripsii

"V minulosti som absolvoval dve litotrypsie a obe boli úspešné a relatívne bezbolestné." Samotný postup sa zdá byť zvláštny, ale nepríjemnejší ako bolestivý. V mojom prípade bol prvý kameň spočiatku malý a rozdrobený na veľkosť zrniek piesku, takže vyšiel úplne bezbolestne. Počas samotnej litotrypsie bola do dolnej časti brucha neustále privádzaná aj sonda na ultrazvukové vyšetrenie, aby bolo možné online sledovať proces drvenia kameňa.

A tento rok sa v obličke vytvorili 3 kamene s priemerom asi dva centimetre. Musel som ísť na chirurgiu, po ktorej už tretí mesiac prebieha zotavovanie. Pokiaľ je to možné, je lepšie neodkladať a ísť na litotrypsiu “.

Orlova Irina Konstantinovna, 49 rokov

„Pre tých, ktorí dlhodobo trpia urolitiázou, môže byť litotrypsia vynikajúcim riešením. Zákrok som podstúpil bez anestézie a anestézie: jednoducho som dal lekárovi signál, aby účinok zastavil, kým sa moje telo neupokojí. Vďaka tomu bolo možné dokončiť drvenie päťmilimetrového kameňa asi za 35 minút bez akýchkoľvek injekcií..

Celkovo mojou najväčšou sťažnosťou na litotrypsiu boli moje finančné náklady. Náklady na zákrok v Moskve s dvojdňovým pobytom v nemocnici boli 50 000 rubľov. Poistenie pokrývalo väčšinu nákladov, ale bolo treba zaplatiť asi 10 - 15 tisíc rubľov. ““

Viktorčuk Nikolay Igorevič, 36 rokov

„V máji minulého roku mi pri plánovanom klinickom vyšetrení zistili 3 samostatné kamene so šírkou 4 mm. Jeden z nich uviazol v močovode, takže som nemohol bezpečne ísť malým spôsobom na toaletu. V obvodnej nemocnici ma upozornili, že drvenie je kontraindikované, pretože existuje riziko poškodenia obličiek: bolo treba počkať, kým kameň sám nevyjde z močovodu.

Mal som niekoľko strašných dní, počas ktorých som sedel na liekoch proti bolesti a čakal, kým sa ureter vylieči. Výsledkom bolo, že po strašnej kolike kameň stále odišiel. Okamžite som išiel na druhý ultrazvuk do nemocnice, kde sa ukázalo, že zvyšné 2 kamene narástli takmer na 7 mm. V ten istý deň ma poslali na litotrypsiu. Postup bol veľmi bolestivý, aj keď neinvazívny..

Výsledkom bolo, že kamene boli rozdrvené na fragmenty 0,5 mm. Lekár ma požiadal, aby som močil na gázu, aby som sa ubezpečil, že všetky úlomky vychádzajú, a potom ich pošlem na analýzu. Vo výsledku sa ukázalo, že kamene boli oxolátové ““.

Kournikova Zinaida Lvovna, 52 rokov

„Recenzie o litotrypsii obličkových kameňov zvyčajne hovoria, že 30-40-minútová bolesť je lepšia ako chirurgický zákrok. Som citlivá na bolesť, preto som požiadala o anestéziu. Náklady na injekcie nepresiahli 1 000 rubľov, ale nakoniec to stálo za to. Samozrejme, cítil som určité nepohodlie a dokonca som cítil, ako sa pokožka zahrieva, ale všetko sa dalo celkom vydržať.

5 mm kameň bol rozdrvený na piesok, takže som si ani nevšimol, ako to vyšlo. Videl som iba tmavočervený moč. V nemocnici, kde ma vyšetrovali, dostala väčšina pacientov odporúčanie na chirurgický zákrok. A všetci sa sťažovali, že chôdza so stentom je najdlhšou a najbolestivejšou časťou zotavenia. Hneď na druhý deň som zabudol na zákrok a bolesti v obličkách “.

Pankeev Lev Andreevich, 29 rokov

Recenzie lekárov o bezkontaktnom drvení obličkových kameňov

„Pracujem v ambulantnom chirurgickom centre, kde sa vykonáva aj litotrypsia. Keďže centrum je súkromné, zameriava sa na pohodlie pacienta. V prvom rade vysvetľujem klientom ich práva, možné riziká a komplikácie zákroku. Po podpísaní špeciálneho formulára pomáha sestra pacientovi prezliecť sa do nemocničného plášťa. Zdravotnícky personál sa prirodzene stará o to, aby na tele klienta nezostali piercingy ani šperky. Tiež sa objasňuje otázka prítomnosti korún.

Pretože účinok ultrazvuku je dosť hmatateľný a bolestivý, za predpokladu, že neexistujú žiadne kontraindikácie, pacientovi sa podáva anestézia. Tiež, v závislosti na preferenciách pacienta, sa môžu lieky proti bolesti podávať intravenózne aj orálne..

Potom je pacient položený na chrbát, ak je to potrebné, je pripojená kyslíková maska. Samotný postup drvenia trvá 20 - 40 minút (v závislosti od pôvodnej veľkosti kameňa). Nie všetky kamene sa samozrejme dajú rozdrviť na piesok. Vo svojej praxi sa mi podarilo rozbiť kamene veľkosti 9-10 mm. Na konci procedúry sa vykoná ultrazvukové vyšetrenie, pri ktorom sa určí, či bude pacient prepustený domov, alebo je potrebný ďalší dohľad nad lekármi..

Aj keď bol zákrok úspešný, odporúčam pacientom, aby nechodili domov sami. Ďalej predpisujem Canephron, aby som uľahčil odstraňovanie piesku z obličiek a lieky proti bolesti dostupné v obchode. O týždeň neskôr predpíšem druhý ultrazvuk na sledovanie výsledkov postupu. Netreba dodávať, že recenzie týkajúce sa extrakorporálnej litotrypsie obličkových kameňov vykonané v našom centre sú iba pozitívne ““.

Amineva Raisa Egorovna, urologička

„Litotrypsia je postup, pri ktorom sú obličkové kamene zničené sériou rázových vĺn. Pacient zvyčajne dostáva anestéziu, a preto necíti bolesť. Akonáhle je kameň dostatočne rozbitý na to, aby prešiel cez močový systém, je postup ukončený. Po litotrypsii je pacient prevezený na nemocničné oddelenie na zotavenie na ďalšie pozorovanie.

Len čo sa krvný tlak, pulz a dýchanie stabilizujú, pacient je prepustený domov. Po ukončení procedúry sa odporúča napísať na gázu 24 hodín a zhromaždiť zvyšky kameňov na analýzu; pochopiť, koľko drveného materiálu vyšlo.

Ale vždy svojim pacientom pripomínam, že ak už bol objavený aspoň jeden obličkový kameň, vývoj ďalších nie je ďaleko. Bez preventívnej liečby alebo zmeny životného štýlu sa v 80% prípadov moji pacienti ku mne opäť vracajú so sťažnosťami na novo vyrastené kamene. Polovica z nich sa navyše vráti do ordinácie urológa do 5 rokov od prvej litotrypsie.

Aby sa zabránilo opakovanému plytvaniu peniazmi na dosť nepríjemný postup, svojim pacientom odporúčam:

  • každý deň vypite 6 až 8 pohárov vody;
  • jesť menej soli, mäsa a vajec;
  • piť špeciálne lieky, aby sa zabránilo rastu kameňov;
  • pravidelne brať moč na analýzu.

Nebojte sa teda litotrypsie. Postup nie je príliš bolestivý, nevyžaduje dlhodobé zotavenie, a čo je najdôležitejšie, je skutočne efektívny. Ale ak dodržiavate zdravý životný štýl, nezabudnite na stravu a pitný režim, litotrypsia nemusí byť nevyhnutná. ““.

Astafiev Kirill Sergeevich, urológ, špecialista na ultrazvukovú diagnostiku

Kamene v obličkách. Peep, ktorý narazil

Nebolí to, nie je to strašidelné a vo všeobecnosti je to vynikajúci spôsob. Jedno ALE: jeho náklady. Ak lekár navrhne odstránenie, musíte stále súhlasiť s ultrazvukom, pretože len operácia je náročná a bolestivá.
Je možné sa zbaviť malých kameňov bez chirurgického zákroku - na to je potrebné sanatórium najmenej raz ročne. V Rusku existujú tri regióny, v ktorých voda prispieva k „lámaniu“ kameňov - Zheleznovodsk (to je KavminVody), náš Obukhovsky a Truskavets (tu sa trochu prehrialo, je to na západnej Ukrajine: gy :) Telo z tohto tela stačí štandardná 3-týždňová kúra. zachráň nešťastie na rok.
Zároveň je vhodné vypiť raz ročne kúru zo všetkých druhov bylín (mená si teraz nepamätám).

Takže v skratke. Lekár nemusí teraz trvať na odstránení kameňov, ale majte na pamäti, že kameň sa môže sám „presunúť k východu“ (vyprovokovaný stresom, pohybom atď.) - potom bude veľmi bolestivý a všeobecne nebezpečný.
V prípade akýchkoľvek otázok prosím kontaktujte :);)

Bezkontaktná litotrypsia (drvenie obličkových kameňov) v Kemerove

Možnosti témy
  • Prihlásiť sa na odber tohto vlákna...
  • Hľadajte podľa témy

    Bezkontaktná litotrypsia (drvenie obličkových kameňov) v Kemerove

    Vážený, kto prešiel týmto zákrokom v Kemerove?
    Viem, že toto zariadenie bolo kúpené v regionálnej oblasti v roku 2009 (35 miliónov rubľov),
    ako sa však dá skutočne dostať pod tento postup? platené / zadarmo?
    Viem, že detská nemocnica má aj takýto prístroj - dajú sa vyšetrovať aj pre dospelých alebo nie? Podľa údajov na webovej stránke je naznačené, že tam prejde minimálny počet pacientov, zatiaľ čo v regionálnych - až 2 500 osôb / rok (buď skutočnosť, alebo poradie). môže niekto pomôcť, samotný zákrok trvá asi 30 minút.
    Viem tiež, že existuje v Novokuznecku, ale v Kemerove nie je žiadna registrácia.

    podstata: existujú kamene, liečba sa všetko redukuje na stravu. ultrazvuk ukazuje dostupnosť. lekár v 5. poliklinike urobí iba bezmocné gesto, predpíše akékoľvek kaly (z alergií (?), urolesan, dobre, doplnky výživy).

    Pol mesiaca som pil (je to vlnená Erva - mnohým ľuďom pomohla rozpustiť kamene) - obličkám začali chýbať nákupy, nepozoroval som uvoľňovanie drobných úlomkov ani piesku, ale kamene som miešal, to je skutočnosť. zatiaľ čo pozastavil túto burinu. samotní lekári nikdy o tejto metóde liečby nehovorili, hoci pomáhala svojim priateľom a sesternici, za mesiac ju rozpustili na nulu.
    Zakaždým ležať pod kontaktom nie je možné, čakanie na koliku nie je vôbec možné. chytenie bloku nie je vôbec možnosťou. skvelá možnosť prejsť bezkontaktnými.


    PS: došlo v roku 2008 ku kontaktu - mimoriadne nepríjemná vec a dokonca 17 tisíc na zaplatenie nástroja (OMC to nekryje, dokonca aj starým babičkám bolo v mojej prítomnosti povedané, že bez peňazí môžete ísť domov a pokojne umrieť); v roku 2010 kamienok vyšiel sám, ale s takými ťažkosťami, akoby porodil. teraz tu znova.

    Ďakujem všetkým vopred za akékoľvek informácie. požiadavka na danú tému.

    Bezkontakt je účinný iba pri veľkých kameňoch (s priemerom nad 5 mm). V skutočnosti viac ako 7-8 mm. Dôležitá je aj lokalizácia kameňa (v ktorej skupine kalíškov, v panve, v pyelouretrálnom segmente.)
    V detskej nemocnici nemôžete oficiálne podstúpiť litotrypsiu, pretože podľa podmienok licencie poskytujú pomoc pacientom do určitého veku. Mimochodom, nie som si istý, či sa bezkontaktný litotriptor objavil v multidisciplinárnom. Kontakt - áno, majú. U detí, esno.
    Regionálne prijme buď prostredníctvom pokladníka platených služieb, alebo prostredníctvom VHI.

    nielen pre veľké, len nedávno vykonali operáciu na koralovom kameni, pre veľké sa ukázalo ako účinné. ako môže lokalizácia slúžiť pri odmietaní bezkontaktných? všade mäkké tkanivá, koncentrácia na tuhej látke. zraniť môže iba samotný kameň, ktorý sa odrazil od nárazu vlny. Nikdy som sa nestretol s nijakými lokalizačnými kontraindikáciami. môžem mať odkazy? YouTube je plný filmov o drvení, drvení všade v močovode a v panve.

    http://www.city-n.ru/tag/%EB%E8%F2%E. E8% EF% F1% E8% FF
    Kemerovo, detská nemocnica №5. Príliš lenivý hľadať podrobnejší odkaz - včera večer som si ho už prečítal rozdrvil kameň 3 cm u dievčaťa vo veku 4 rokov.

    čo je to na krajskom úrade? ak pochádzam od ošetrujúceho lekára - možnosť zadarmo?

    Naposledy upravené používateľom 2Man; 28.03.2013 o 08:41.

    v skutočnosti som o veľkých kameňoch videl dosť roľníkov, ktorým postavili stojan, kamene išli pešo v jednom súbore, jeden za druhým. Nie som taká smutná. asi 4 mm. v roku 2008 bol kamienok 3,5 mm, uviazol. to isté sa môže zaseknúť (áno, pravdepodobne dokonca).

    tam bol podľa dohody ošetrený muž na VMS

    V roku 2000. Mal som litotrypsiu. Urobili to v krajskej nemocnici (kam ich počas útoku odviezla sanitka). Kameň bol dosť veľký, asi 4X6cm. Odvtedy pah-pah-pah. Po štúdii boli oxaláty izolované v zložení kameňov (podľa toho sa obmedzujem, pokiaľ je to možné, na určité druhy výrobkov).

    potom tam bol ešte kontakt - potrebujeme informácie o bezkontaktných. od roku 2009 je tam zariadenie.

    Aký je rozdiel - kontaktný alebo bezkontaktný? No, na mojom tele zostali 2 malé sotva viditeľné škvrny z laseru. Hlavné pre mňa bolo zbaviť sa tohto diamantu. )))

    Ako je to vyjadrené? Možno mi urobili niečo iné? V čase tohto zákroku som nezaznamenal žiadne bolestivé pocity.

    Dostal som kontakt na regionálne v celkovej anestézii zavedením prístroja v xxx))) potom beháte 3-4 dni s fľašou krvi a katétrom a v MP nafúknu balónik, aby katétre nevypadli. toto PPC je nepríjemné, čiastočne bolestivé a neustále neúspešné nutkanie.
    Keď som sa v roku 2010 dostal do Mestskej klinickej nemocnice č. 3, bola tam urobená aj litotrypsia, jediná vec bola injekcia do chrbtice. a xs, ako to príde neskôr. mnohým pôrodným ženám sa podávajú takéto injekcie, takže sa v priebehu niekoľkých rokov objavia kŕče, potom ďalšie bolesti, niekedy jednoducho nemôžu vstať z postele 10 minút.
    všetky kontaktné litotrypsie v týchto obdobiach (2008 - 2010) pozostávali z vedenia prístroja a drvenia ultrazvukom. prístroj je jednorazový, pacient si ho zaobstará sám.
    O laseri som ešte nepočula, dozviete sa viac?
    Najzaujímavejšie je, že ani po prvýkrát, ani po samotnom vydaní kameňa v roku 2010 - za mňa ich neanalyzovali. v prvom prípade poukazovali na skutočnosť, že z neho nič nezostalo (?), v druhom prípade - no, vyšiel a odišiel)) kameň nebol daný.

    Naposledy upravené používateľom 2Man; 29.03.2013 o 08:02.

    zatiaľ - moje kamene nie sú kontrastné, na ultrazvuku to zvlášť nevidno. prvý kameň sa našiel iba pri pyelografii (kontrastný röntgen). vtedy som zistil, že mám aj reakciu na jód - skoro som umrel na udusenie (štítna žľaza bola opuchnutá, oči ma štípali už v tme), sedem lekárov vpichlo do všetkých žíl všetko, čo sa dalo..

    mimochodom, v poznámke s tromi rubľmi je operačná sála umiestnená v strede oddelenia (na všetkých stranách oddelenia) a má priehľadné sklo (!) - každý môže prísť a pozrieť si „film“, vč. a sám operovaný (sám pri vedomí, sú mu odňaté iba nohy).

    Naposledy upravené používateľom 2Man; 29.03.2013 o 08:06.

    Áno, aj mne nasadili stent. Najskôr ich chceli strčiť naživo - povedal som, že by mali ísť do terénu so sieťami, prenasledovať motýle.))) Potom došlo k injekcii do žily. Spať. Röntgenová fotografia. Stent je na svojom mieste. No teda podľa mňa na druhý deň. Ráno som prišiel na operačnú sálu. Ležíte pod akýmsi prístrojom, ktorý sa neurčito podobá röntgenovému prístroju na pohotovosti. V paži je nainštalované kvapkadlo, respektíve v žilách, dvere sú zatvorené, na operačnej sále zostanete osamote a lekár s vami začne hovoriť pomocou hlasného telefónu. Ako sa cítiš. atď. A ty ležíš a len počuješ nejaké kliknutia do strany. A to je všetko. Zápisnica 5 -7. Zdalo sa mi, že celý tento proces trvá. Potom teda pite veľa vody a počkajte, kým vyjdú kamene. A sú také ostrohranné, niečo ako omrvinky z bieleho chleba.

    zatiaľ - moje kamene nie sú kontrastné, na ultrazvuku to zvlášť nevidno. prvý kameň sa našiel iba pri pyelografii (kontrastný röntgen). vtedy som zistil, že mám tiež reakciu na jód - skoro som umrel na udusenie (štítna žľaza bola opuchnutá, oči ma štípali už v tme), sedem lekárov vpichlo do všetkých žíl všetko, čo sa dalo.

    mimochodom, operačná sála v poznámke s tromi rubľmi je umiestnená v strede oddelenia (na všetkých stranách oddelenia) a má priehľadné sklo (!) - každý môže prísť a pozrieť si „film“, vč. a operovaný sám (sám pri vedomí, sú mu odňaté iba nohy).

    Súhlasím s tým, že ultrazvuk neposkytuje úplný obraz, iba rádiografiu s kontrastnou látkou. Hodí to do tepla.

    Naposledy upravené Alexey69; 29.03.2013 o 08:15.

    svetlý oxalát, môj tmavý bol 2., prvý nevidel do očí. skutočnosť je veľmi ostrá.
    bez relapsu? čo sa odporúčalo pri prepustení?

    Uf 3x. K relapsu nedošlo. Pri prepustení lekár povedal: nič nezakážu, vy sami ste dospelí. Odporúčam obmedziť jedlo: všetko je možné s mierou. To je všetko. Preto ak niečo jem, tak bez fanatizmu.

    Mám príbuzného pri mori, je to námorník - podstúpil otvorenú operáciu, len mu z obličky vytriasli kopu kameňov. neustále sa formuje (námorníci majú pohromu, voda nie je úplne kvalitná + rôzne jedlá v krajinách). Túto zimu som sa išiel liečiť do Číny - povedali, že budem musieť ísť ešte trikrát, liečili ma bylinkami a tabletkami. všetko je v čínštine. 1 kurz liečby stojí 100 tr, tabletky stoja 100 dolárov za 3 balenia za 1 kurz. hovorí, aj keď tam bol - veľa vyšlo. sľúbil, že keď pôjde do druhého ročníka - kúpi si tieto tabletky.
    všetko slané mu bolo prísne zakázané, c. vč. a sójová omáčka. minimum mäsa, minimum mäsových polievok, minimum mlieka, „suché“ jedlo - vylúčiť (sušienky, hranolky, sendviče), káva a čaj tiež vylúčiť.

    Sila bezkontaktného litotriptora nestačí na to, aby rozdrvila taký malý kamienok na veľkú vzdialenosť. Čím väčšie sú kamene, tým sú voľnejšie a tým lepšie sa drvia.
    Taktiež som v roku 2007 drvil kameň 4 mm v regionálnej kontaktnej metóde.

    takže ju pestujte do tunelov, kým nevyrastie?
    ps ^ Bojím sa spýtať - v ktorej lekárskej inštitúcii pracuješ?

    Teraz už nikto - toto je nevďačná práca.
    Ak je kameň 4 mm, neobťažuje svojho "majiteľa" bolestivým syndrómom, testy moču nie sú zlé a nie sú žiadne známky zhoršeného odtoku moču z obličky (neexistujú žiadne známky rozšírenia systému dutiny podľa údajov z ultrazvuku) - potom je s ním Alah. Pokojne pozorujte urológa polikliniky, pravidelne sa podrobujte testom, ročne absolvujte ultrazvuk obličiek. Z liečby / prevencie stačí dodržiavať pitný režim: denne najmenej 2 litre vody (menovite voda, nie čaj, káva, minerálna voda), navyše ku všetkým čajom, kefírom a polievkam, rovnako ako ten istý urolesan, spazmolytiká a obličkové bylinné prípravky niekoľkokrát za rok rok. Neexistuje žiadna záruka, že raz vyjde drvený kameň a tvorba kameňa v obličkách sa zastaví. Urolitiáza je predovšetkým diatéza kyseliny močovej, metabolická porucha, vyjadrená tvorbou urolitov.
    Mimochodom, kamene v systéme obličkových kalichov a panvy sú vďaka svojej hustote dokonale umiestnené ultrazvukom. Okraj média je veľmi jasný, za kameňom je akustický tieň, a preto sa presne meria priemer kalkulu. Ultrazvukové vyšetrenie vykonané inteligentným špecialistom môže dobre nahradiť intravenóznu pyelografiu..
    Ak sa chronická pyelonefritída pravidelne zhoršuje, objavujú sa bolesti, zhoršené močenie, pretrvávajúce svinstvo v testoch moču a rozširuje sa ultrazvukové vyšetrenie systému obličkovej panvičky - potom existujú náznaky litotrypsie. A s kameňom 4 mm - lepší kontakt. Je to presnejšie a spoľahlivejšie, pretože vám umožní rozbiť kameň na menšie fragmenty.
    S kameňom 4 mm zodpovedný urológ jednoducho neprijme bezkontaktnú metódu - nebude to mať zmysel. Drogový díler bude mať veľkú radosť: akýkoľvek rozmar za vaše peniaze.
    Malo by sa chápať, že bezkontaktná litotrypsia sa zvyčajne vykonáva na niekoľkých sedeniach. A spravidla je pacient hospitalizovaný, pretože odchádzajúce fragmenty sú celkom schopné spôsobiť blokádu na akejkoľvek úrovni až po ústie močovodu v močovom mechúre.

    mesier

    Závislý bummer

    No prepustili ma z nemocnice, všetko dobre dopadlo.. Sľúbil som, že napíšem recenziu na operáciu rozdrvenia obličkového kameňa - svoj sľub plním.
    Drvenie a odstraňovanie kameňa sa uskutočňujú rôznymi spôsobmi. Staré metódy spočívali v zasahovaní do tela, zavádzaní nástrojov cez močové cesty alebo rezu do chrbta. Takéto operácie sú veľmi bolestivé, uskutočňujú sa v celkovej anestézii, sú spojené s veľkým traumou orgánov, a teda so stratou krvi a vyžadujú si dlhú hospitalizáciu..
    Operáciu som podstúpil modernými metódami, pomocou ultramoderného prístroja, bez zásahu do tela.!

    Takže pozor, vitajte - mimotelová litotrypsia.
    Asi som mal šťastie. Keď ma bolela oblička a bol som prijatý do nemocnice, testy, ultrazvuk a röntgen neukázali žiadny zápal a opuch obličky. Prinajmenšom bol odklonený moč. Kameň bol však dostatočne veľký, dlhý viac ako centimeter a priemer 7-8 mm. Kameň tejto veľkosti sa už nemôže spontánne vylučovať z tela. To všetko dohromady bolo náznakom na drvenie kameňa na diaľku pomocou ultrazvukovej rázovej vlny.
    Ako som už povedal, najskôr sa starostlivo uskutočňujú všetky analýzy - krv, moč, ultrazvuk, röntgen. Potom si ľahnete na stôl prístroja. Anesteziológ urobí prieskum a vysvetlí, čo sa s vami stane v nasledujúcej polhodine - toľko trvá drvenie. Potom si dajú kvapku s anestézou, privedú monitory prístroja do krížov, lekár na diaľku na počítači „namieri“ na kameň a vy začnete pociťovať rytmické rytmy v oblasti obličiek - akoby metronóm cvakal. Musím povedať, že kvalita „zamerania“ na kameň je rozhodujúcim faktorom pre úspešnosť celej operácie. Preto je veľmi dôležité, aby operáciu vykonávali skúsení lekári. Vybavenie na diaľkovú litotrypsiu v súčasnosti dodáva veľa nemocníc a komerčných lekárskych stredísk, kvalifikácia personálu však nie je taká jednoduchá. Bol som ošetrený na najlepšej diaľkovej litotryptickej klinike v severozápadnom federálnom okrese v nemocnici Alexander. Na webe som našiel video o klinike a stručne o postupe drvenia, pozrite sa. Osobne ma potešilo, keď som videl tváre známych lekárov a vo všeobecnosti som si pozrel video, ktoré už vie, ako sa hovorí, proces zvnútra.

    Počas operácie som kvôli anestézii vôbec nepociťoval bolesť. Iba „visíte v oblakoch“ a čas akosi plynie úplne nepostrehnuteľne - stav polospánku.
    Po dokončení postupu drvenia si idete ľahnúť do postele vo vedľajšej miestnosti. Ležíte asi pol hodiny. Počas tejto doby sa účinok anestézie na centrálny nervový systém konečne skončí, prestane na vás útočiť.. A dajú tiež „kačicu“, kde po výzve treba cikať. Prvý výsledok vyzerá dosť strašidelne (možno preto je v miestnosti súmrak) - krv z vás vychádza z polovice močom. Napriek tomu, nech už hovoríte čokoľvek, aj diaľkové drvenie je operácia. Keď však ciknete druhýkrát, výsledok nevyzerá tak strašidelne a dokonca upokojujúco - v moči je viditeľný prvý piesok - to naznačuje úspech operácie..
    To je všetko, postup je ukončený. V prípade nekomplikovaných, uvoľnených kameňov sa to dá urobiť aj bez hospitalizácie. Vyrástol mi pevný kameň, ktorý sa svojho času úplne nerozbil. O deň neskôr som podstúpil ďalšie ultrazvukové vyšetrenie a röntgen a operácia sa opakovala. Potom kameň vyšiel úplne v podobe veľmi veľkých úlomkov, ktoré som ukázal v predchádzajúcom príspevku.
    Keď vyjdú kamene, tiež to nebolí.. Jediná vec je, že jedného dňa som zjavne kvôli hromadeniu piesku a trosiek v močovom mechúre mala silné bolesti v podbrušku, takže som sa dokonca cítila v krížoch. Ale nemusel som byť hrdinský, vydržať bolesť a čakať - bol som v nemocnici. Dali injekciu spazmolgínu (ach a bolestivú injekciu!), Čím zmiernili kŕče a bolesť.
    Pre lepšie odstránenie úlomkov je odporúčaním lekára viac piť a viac sa hýbať.. Prísne som sa držal odporúčaní, ba dokonca nadšene som sa nimi riadil.. Vyzeral som asi veľmi neobvykle „násilne“ pacient. Predstavte si - nemocnicu, dav obviazaných, stonajúcich, nešťastných ľudí a tu sa nejaký chlapík v nemocničnom oblečení rúti hore-dole po schodoch a na chodbe robí intervalové joggingové cvičenia!. )))
    Po obličkových kameňoch je veľmi dôležité, aby ste ich neobnovovali. Áno, môže sa to ľahko stať! Existuje niekoľko dôvodov. Toto je porušenie metabolizmu vody a solí v tele, a ak po rozdrvení nevyšli všetky fragmenty, môžu slúžiť ako kryštalizačné centrum.
    Pozor, dôležité informácie pre zástancov zdravého životného štýlu, vegetariánstva, stravovania! Ani fyzická aktivita, ani rastlinná strava vám nemôžu zaručiť, že sa vám nerozvinú obličkové kamene! Pri horách so zeleninou a bylinkami na raňajky, obed a večeru je situácia presne opačná - zvyšuje sa tým pravdepodobnosť obličkových kameňov.
    Aby ste zabránili tvorbe obličkových kameňov, je veľmi dôležité piť veľa vody, jesť vyvážene (vápnik, horčík, vitamíny skupiny B) a chrániť sa pred infekciami.
    A tiež, podľa niektorých lekárov a vedcov, psychosomatika silne ovplyvňuje tvorbu kameňov! Celá tá ťarcha životných problémov, nespokojnosti so životom, starostí a nervozity - to všetko, obrazne povedané, udrie do ľadvín.. A ja, priatelia, si myslím, že je to iba môj prípad! Pred tromi rokmi som sa presťahoval do Petrohradu. Ale toto, bohužiaľ, neprinieslo šťastie. Ale pridalo to problémy a sklamania. Stručné výsledky 3 rokov života v Petrohrade, úvahy o výhodách a nevýhodách sťahovania sa do mesta na Neve, o psychosomatike, ako aj závery a odporúčania, uvediem 15. júna, v deň môjho trojročného výročia sťahovania. Neprepínajte, pridajte si ako priateľov, ak máte záujem a chcete si nechať ujsť. ))

    Litotrypsia obličiek - je všetko také hladké?

    Litotrypsia obličiek je postup na drvenie kameňov bez poškodenia kože. Ničí kamene, ktoré samy nemôžu vyjsť. Zdá sa, že je všetko dobré, ale...

    Som voči tomuto postupu dosť skeptický. V zásade je to kvôli neskúseným a neopatrným lekárom, ktorí nevedia, ako zaobchádzať so zariadeniami - litotriptormi. Je však potrebné mať na pamäti, že tento spôsob zbavovania sa kameňov pomohol mnohým ľuďom.

    Existuje množstvo odtieňov a kontraindikácií a často ani pri správnom použití nie sú prístroje účinné. Lekári o tom vždy mlčia..

    Pozrime sa podrobnejšie na to, čo je táto metóda - litotrypsia, aké typy to môže byť, v ktorých prípadoch sa dá použiť a v ktorých nie.

    Litotrypsia obličiek - spôsob ničenia kameňov

    Litotrypsia ako metóda odstraňovania kameňov sa používa už dlho - od 80. rokov. Táto metóda vám umožňuje ničiť kamene v močových cestách bez toho, aby ste pomocou nástrojov zasahovali do ľudského tela.

    Rázové vlny mieria na kameň a pomocou krátkych impulzov energie ho krok za krokom ničia, kým z kameňa nezostanú malé kamene.

    Typy litotrypsie podľa typu generovania rázovej vlny:

    • Elektromagnetické
    • Piezoelektrický
    • Elektrohydraulický

    Nech už existuje akýkoľvek typ generácie rázových vĺn, dôležitá je jedna vec - všetky sú zamerané na zničenie kameňa do takého stavu, keď sú zničené časti schopné samy vyjsť. Röntgenový prístroj alebo ultrazvukové skenovanie umožňuje zamerať kameň.

    Nemci začali používať litotrypsiu obličiek, ktorí rýchlo zistili, že táto metóda je najbezpečnejšia a prináša menšie komplikácie v porovnaní s inými typmi zbavovania sa kameňov..

    Aké sú výhody litotripsie

    • Menej komplikácií
    • Lacnejšie ako iné operácie s obličkovými kameňmi
    • Znížené obdobie bolesti po ukončení procedúry
    • Kratšie obdobie na zotavenie

    Druhy litotrypsie v závislosti od vzdialenosti rázových vĺn

    Diaľková litotrypsia - rázové vlny sa vytvárajú a smerujú do kalkulu pomocou prístroja umiestneného mimo tela pacienta. Je široko používaný vo všetkých prípadoch urolitiázy, s výnimkou prípadov, keď existujú kontraindikácie.

    Kontaktná litotrypsia - do tela sa vloží nástroj, pomocou ktorého sa šokový efekt na kameň prejaví priamo na jeho mieste. Používa sa hlavne na drvenie kameňov v močovom mechúre a močovode. V týchto prípadoch je jeho účinnosť vyššia v porovnaní so vzdialenými.

    Indikácie pre litotrypsiu

    • Veľkosť kameňa od 0,5 do 2,5 cm.
    • Chemické vlastnosti kameňa

    Kontraindikácie pre litotrypsiu

    • Zápalové a hnisavé procesy - prostatitída, zápal pľúc atď..
    • Komplikácie po predchádzajúcich litotryptických výkonoch
    • Tehotenstvo
    • Nedostatočná zrážanlivosť krvi
    • Kamene urate
    • Aneuryzma aorty
    • Obezita a plynatosť
    • Menštruácia
    • Deformácia chrbtice
    • Červená tuberkulóza obličiek
    • Exacerbácie v gastrointestinálnom trakte
    • Nádor obličiek
    • Poruchy srdca - umelý kardiostimulátor, fibrilácia predsiení, pľúcne zlyhanie srdca
    • Dysfunkcia obličiek

    Existujú aj ďalšie kontraindikácie. V každom prípade musí lekár rozhodnúť o možnosti predpisovania zákroku individuálne..

    Je tento spôsob odstraňovania kameňov taký účinný??

    Drvenie litotriptormi nie je vždy efektívne. Veľmi často sa na internete stretávam s recenziami, že po zákroku nastali komplikácie, ako aj s tým, že litotrypsia nepomohla.

    Je to predovšetkým kvôli tomu, že kameň nie je štiepaný tak, ako by mal. Je potrebné mať na pamäti, že kameň bude stále prechádzať močovodom, močovým mechúrom a močovou trubicou k východu. A rozdrvené časti nie sú vždy dosť malé na to, aby odišli, a veľmi ostré, čo spôsobuje obličkovú koliku so silnou bolesťou.

    Často drvenie týmto spôsobom nepomôže na prvýkrát a je potrebné vykonať opakované postupy a je ich možné vykonať obmedzený počet. Podľa mnohých recenzií môžu byť litotryptické zákroky na obličkách veľmi bolestivé..

    Náklady na litotrypsiu sa v našom kapitalistickom čase pohybujú od 10 do 80 tisíc rubľov. Závisí to od toho, aký typ litotrypsie sa robí - bezkontaktná alebo kontaktná, od typu a veľkosti kameňa a od ďalších faktorov ovplyvňujúcich zložitosť postupu.

    Ako vidíte, cena litotrypsie ako druhu ukladania kameňa môže byť skutočne drastická. Radšej si dať pozor a nezačať chorobu...

    Na záver by som chcel povedať, že metóda litotrypsie obličiek nezmierňuje a nebojuje proti urolitiáze. Iba odstráni kamene, ktoré sa budú tvoriť znova a znova, ak neprijmete opatrenia na liečbu. A liečba spočíva v prevencii - musíte dodržiavať stravu, pitný režim a zdravý životný štýl.

    Ak vám lekár predpíše litotripsiu, nespoliehajte sa na náhodu a neponáhľajte sa dohodnúť. Najprv premýšľajte a pokúste sa zhromaždiť spätnú väzbu o tomto postupe a o tom, ako sa postupuje v konkrétnej nemocnici.

    Navrhujem zanechať vašu spätnú väzbu tu na tejto stránke o urolitiáze. Potom si ich veľa ľudí bude vedieť prečítať a dozvedieť sa veľa užitočných informácií. Pokojne píšte komentáre.

    Polo vzdelaní lekári často ľuďom spôsobujú iba komplikácie, a to za naše vlastné peniaze. Ak ste všetko zvážili, zvážili ste a súhlasili s týmto typom odstraňovania kameňov, napríklad litotrypsiou, želám vám veľa šťastia pri zbavovaní sa kameňov.!

    Kamene v obličkách

    Tatyana Napísal som:
    Ahoj. 23. novembra som podstúpil litotrypsiu pravej obličky, boli tam dva kamene 8 mm. Nasledujúci deň bola vykonaná operácia na odstránenie kameňov cez močovod, stojan nebol umiestnený a na ďalší deň bola vykonaná opäť litotrypsia. Kamene oceľové 5 a 6mm. 29. novembra ma prepustili z nemocnice. V poliklinike zavrel nemocničný urológ 6. decembra nemocnicu, aj keď stále mám bolesti a teplota večer stúpa na 37,2. Lekár povedal, že viac ako 15 dní by sa nemalo držať na práceneschopnosti, hlavne práca nie je fyzická, pracujem v továrni na výrobu odevov 2 dni od 8 do 21 a 2 dni voľna. Povedzte mi, či má lekár pravdu?


    Tatiana, dobré popoludnie! Formálne má lekár pravdu, ale cítite bolesť v obličkách!? A čo, na čom pracujete na „nefyzickej“ práci. Vaše telo si vyžaduje odpočinok a starostlivosť. Ale myslím si, že nepôjdete proti systému. Tu na portáli https://vpochke.ru sú akékoľvek informácie o obličkách, kameňoch v nich, problémoch s močovým mechúrom. Čítajte - toto vás prinajmenšom stane kompetentným pri komunikácii s lekármi.

    Vladimír Napísal som:
    Dobrý deň!. Už 3 roky pozorujem rast kalkulu v dolnej skupine kalíškov pravej obličky. Už narástol o 8,3 mm. Po fyzickej stránke sa začali objavovať nepríjemné pocity v oblasti obličiek a v podbrušku. bremená. V moči sa našli erytrocyty s 860 bunkami / μl. Pri mojej poslednej návšteve lekára mi bolo odporúčané ESWL. Pochybujem však o účinnosti. Existuje šanca, že sa kameň rozbije a zostane v dolnom pohári v kope úlomkov? Operácia nie je najlacnejšia, preto existujú obavy, že môže byť pre kliniku „komerčne atraktívna“ a pre moje zdravie málo efektívna. Pomôžte s odborným poradenstvom! Vopred ďakujem

    Dobré popoludnie, Vladimír.
    Je potrebné posúdiť stav vylučovacej funkcie obličky, jej štruktúru a všeobecný rozbor moču. V prípade kontraindikácií pre ESWL je možné odstrániť alebo fragmentovať počet dolných kalíškov perkutánnym (perkutánnym) prístupom.

    Dobrý deň!. Už 3 roky pozorujem nárast počtu v dolnej skupine kalíškov pravej obličky. Už narástol o 8,3 mm. Po fyzickej stránke sa začali objavovať nepríjemné pocity v oblasti obličiek a v podbrušku. bremená. V moči sa našli erytrocyty s 860 bunkami / μl. Pri mojej poslednej návšteve lekára mi bolo odporúčané ESWL. Pochybujem však o účinnosti. Existuje šanca, že sa kameň rozbije a zostane v dolnom pohári v kope úlomkov? Operácia nie je najlacnejšia, preto existujú obavy, že môže byť pre kliniku „komerčne atraktívna“ a nie príliš účinná pre moje zdravie. Pomôžte s odborným poradenstvom! Vopred ďakujem

    Dobré popoludnie, Vladimír.

    Je potrebné posúdiť stav vylučovacej funkcie obličky, jej štruktúru a všeobecný rozbor moču. V prípade kontraindikácií pre ESWL je možné odstrániť alebo fragmentovať počet dolných kalíškov perkutánnym (perkutánnym) prístupom.

    Vladimír Jurievič, ďakujem za odpoveď.
    Vylučovacia funkcia obličky nie je narušená, oblička sa nemení (okrem visiacich kamienkov), pri analýze moču sú všetky ukazovatele normálne, s výnimkou prítomnosti červených krviniek. Ako povedal lekár, zatiaľ neexistujú žiadne kontraindikácie (ešte sa neurobilo predoperačné vyšetrenie). Otázkou je, či existuje možnosť, že drvený kameň neopustí spodný kalich, ale zostane tam a bude ďalej rásť, alebo spravidla nie sú problémy s odstránením zvyškov kameňa z tejto oblasti obličky.?

    Kto drvil obličkové kamene?

    • 26.02.2014
    • Odpovede

    Naša voľba

    Prenasledovanie ovulácie: folikulometria

    Odporúčané

    Prvé príznaky tehotenstva. Ankety.

    Sofya Sokolova uverejnila článok v časti Príznaky tehotenstva, 13. septembra 2019

    Odporúčané

    Wobenzym zvyšuje pravdepodobnosť počatia

    Odporúčané

    Gynekologická masáž - efekt je fantastický?

    Irina Shirokova uverejnila článok v gynekológii, 19. septembra 2019

    Odporúčané

    AMG - anti-mülleriánsky hormón

    Sofya Sokolova uverejnila článok v sekcii Analýzy a prieskumy, 22. septembra 2019

    Odporúčané

    Populárne témy

    Autor: Lenelka
    Vytvorené pred 16 hodinami

    Autor: AriyaYa
    Vytvorené pred 7 hodinami

    Autor: Zlatovláska //
    Vytvorené pred 8 hodinami

    Autor: ㋛ ⓂⓘⓒⓒⓘⒸ Ⓒⓜⓐ ツ ⓁⓘⓀ ㋛
    Vytvorené pred 11 hodinami

    Autor: Chris888
    Vytvorené pred 9 hodinami

    Autor: iriroman
    Vytvorené pred 11 hodinami

    Autor: PregnantYulya
    Vytvorené pred 8 hodinami

    Autor: Sesame Bead
    Vytvorené pred 11 hodinami

    Autor: iriroman
    Vytvorené pred 9 hodinami

    Autor: Shelena //
    Vytvorené pred 17 hodinami

    O stránke

    Rýchle odkazy

    • O stránke
    • Naši autori
    • Pomoc na webe
    • Reklama

    Populárne sekcie

    • Fórum pre plánovanie tehotenstva
    • Grafy bazálnej teploty
    • Knižnica reprodukčného zdravia
    • Recenzie o klinikách o lekároch
    • Komunikácia v kluboch pre PDR

    Materiály zverejnené na našom webe slúžia na informačné účely a slúžia na informačné účely. Nepoužívajte ich, prosím, ako lekársku pomoc. Stanovenie diagnózy a výber liečebnej metódy zostáva výhradnou výsadou vášho ošetrujúceho lekára!

    Kontaktná litotrypsia je indikovaná alebo vyjde sama?

    Hľadanie na fóre
    pokročilé vyhľadávanie
    Nájdite všetky príspevky s poďakovaním
    Hľadajte v denníkoch
    pokročilé vyhľadávanie
    Chod na stranu.
    Strana 1 z 212>

    Dobrý deň všetkým.
    Muž, 36 rokov, žiadne zlé návyky a mierna nadváha.
    Už dva roky trpím urolitiázou. Minulý rok v decembri som niekoľko týždňov užíval dvojnásobné dávky vitamínu Supradin. 1. januára tohto roku som mal lumbálny záchvat obličkovej koliky. Lekár sanitky pomocou testovacích prúžkov zistil, že v moči je veľa krvi, a podal injekciu baralgínu. Útok je úplne preč.
    Potom na klinike vykonal rozbor moču, ultrazvuk a intravenóznu urografiu. Rozbor moču je normálny, bez solí, PH 6,5. Na ultrazvuku je veľkosť obličky 12,3 x 5,6 cm Misky sú do 12 mm, PCS je rozšírený, panva je 20 mm. U ChLS malé hyperechoické. vč. CME a ľavá kaligrafia.
    Vo výsledkoch urografie sa píše: "v dolnej tretine močovodu sa stanoví tieň, je podozrenie na 4 mm kalkul. Známky hypotenzie oboch obličiek".
    Pred útokom, počas neho ani po ňom nebola vôbec žiadna teplota.
    Teplota neustále kolíše v oblasti 35,9-36,2. Veľmi zriedka -36,6-36,7.

    Urológ mi povedal, že potrebujem urgentnú (do mesiaca alebo dvoch) hospitalizáciu a kontakt na litotrypsiu. Nič som nepredpisoval a poslal ma domov, rozhodujem sa, či pôjdem do nemocnice alebo nie.
    Neustále malé bolesti v ľavej časti krížov ma začali trápiť. Na svoje vlastné nebezpečenstvo a riziko som užil nolcín (5 dní), ďalej užívam diklofenak + omnic ako „kamenný exorcista“ Pijem aj odvary z brusnice, ortosifónu a medvedice.
    Každý deň vypijem tri litre vody, ale moč má stále žltozelenú farbu.
    A žiadna zmena v blahobyte.

    Otázka pre lekárov je táto:
    Je naozaj potrebné ísť do nemocnice a rozdrviť tento kameň. Alebo jeho malá veľkosť dáva nádej, že vyjde sama, stačí užiť zvýšenú dávku baralgínu a skočiť?

    Obličkový kameň, potrebný dobrý urológ!

    Pretože Nie si prihlásený. Vstúpiť.

    Pretože nie ste dôveryhodným používateľom. Ako sa stať dôverou.

    Pretože téma sa archivuje.

    Pretože Nie si prihlásený. Vstúpiť.

    Pretože nie ste dôveryhodným používateľom (telefónne číslo nebolo overené). Zadajte a potvrďte telefónne číslo. Viac o dôvere.

    Pretože téma sa archivuje.

    Pretože Nie si prihlásený. Vstúpiť.

    Pretože nie ste dôveryhodným používateľom (telefónne číslo nebolo overené). Zadajte a potvrďte telefónne číslo. Viac o dôvere.

    Pretože téma sa archivuje.

    Pretože Nie si prihlásený. Vstúpiť.

    Pretože nie ste dôveryhodným používateľom (telefónne číslo nebolo overené). Zadajte a potvrďte telefónne číslo. Viac o dôvere.

    Pretože téma sa archivuje.

    Pretože Nie si prihlásený. Vstúpiť.

    Pretože nie ste dôveryhodným používateľom (telefónne číslo nebolo overené). Zadajte a potvrďte telefónne číslo. Viac o dôvere.

    Pretože téma sa archivuje.

    Pretože Nie si prihlásený. Vstúpiť.

    Pretože nie ste dôveryhodným používateľom (telefónne číslo nebolo overené). Zadajte a potvrďte svoje telefónne číslo. Viac o dôvere.

    Pretože téma sa archivuje.

    Pretože Nie si prihlásený. Vstúpiť.

    Pretože nie ste dôveryhodným používateľom (telefónne číslo nebolo overené). Zadajte a potvrďte telefónne číslo. Viac o dôvere.

    Pretože téma sa archivuje.

    Pretože Nie si prihlásený. Vstúpiť.

    Pretože nie ste dôveryhodným používateľom (telefónne číslo nebolo overené). Zadajte a potvrďte svoje telefónne číslo. Viac o dôvere.

    Pretože téma sa archivuje.

    Pretože Nie si prihlásený. Vstúpiť.

    Pretože nie ste dôveryhodným používateľom (telefónne číslo nebolo overené). Zadajte a potvrďte telefónne číslo. Viac o dôvere.

    Pretože téma sa archivuje.

    Pretože Nie si prihlásený. Vstúpiť.

    Pretože nie ste dôveryhodným používateľom (telefónne číslo nebolo overené). Zadajte a potvrďte svoje telefónne číslo. Viac o dôvere.

    Pretože téma sa archivuje.

    Pretože Nie si prihlásený. Vstúpiť.

    Pretože nie ste dôveryhodným používateľom (telefónne číslo nebolo overené). Zadajte a potvrďte telefónne číslo. Viac o dôvere.

    Pretože téma sa archivuje.

    Pretože Nie si prihlásený. Vstúpiť.

    Pretože nie ste dôveryhodným používateľom (telefónne číslo nebolo overené). Zadajte a potvrďte telefónne číslo. Viac o dôvere.

    Pretože téma sa archivuje.

    Pretože Nie si prihlásený. Vstúpiť.

    Pretože nie ste dôveryhodným používateľom (telefónne číslo nebolo overené). Zadajte a potvrďte telefónne číslo. Viac o dôvere.

    Pretože téma sa archivuje.

    Pretože Nie si prihlásený. Vstúpiť.

    Pretože nie ste dôveryhodným používateľom (telefónne číslo nebolo overené). Zadajte a potvrďte telefónne číslo. Viac o dôvere.

    Pretože téma sa archivuje.

    Pretože Nie si prihlásený. Vstúpiť.

    Pretože nie ste dôveryhodným používateľom (telefónne číslo nebolo overené). Zadajte a potvrďte svoje telefónne číslo. Viac o dôvere.

    Pretože téma sa archivuje.

    Pretože Nie si prihlásený. Vstúpiť.

    Pretože nie ste dôveryhodným používateľom (telefónne číslo nebolo overené). Zadajte a potvrďte svoje telefónne číslo. Viac o dôvere.

    Pretože téma sa archivuje.

    Pretože Nie si prihlásený. Vstúpiť.

    Pretože nie ste dôveryhodným používateľom (telefónne číslo nebolo overené). Zadajte a potvrďte svoje telefónne číslo. Viac o dôvere.

    Pretože téma sa archivuje.

    Pretože Nie si prihlásený. Vstúpiť.

    Pretože nie ste dôveryhodným používateľom (telefónne číslo nebolo overené). Zadajte a potvrďte svoje telefónne číslo. Viac o dôvere.

    Pretože téma sa archivuje.

    Pretože Nie si prihlásený. Vstúpiť.

    Pretože nie ste dôveryhodným používateľom (telefónne číslo nebolo overené). Zadajte a potvrďte svoje telefónne číslo. Viac o dôvere.

    Pretože téma sa archivuje.

    Pretože Nie si prihlásený. Vstúpiť.

    Pretože nie ste dôveryhodným používateľom (telefónne číslo nebolo overené). Zadajte a potvrďte svoje telefónne číslo. Viac o dôvere.

    Pretože téma sa archivuje.

    Pretože Nie si prihlásený. Vstúpiť.

    Pretože nie ste dôveryhodným používateľom (telefónne číslo nebolo overené). Zadajte a potvrďte svoje telefónne číslo. Viac o dôvere.

    Pretože téma sa archivuje.

    Pretože Nie si prihlásený. Vstúpiť.

    Pretože nie ste dôveryhodným používateľom (telefónne číslo nebolo overené). Zadajte a potvrďte telefónne číslo. Viac o dôvere.

    Pretože téma sa archivuje.

    Pretože Nie si prihlásený. Vstúpiť.

    Pretože nie ste dôveryhodným používateľom (telefónne číslo nebolo overené). Zadajte a potvrďte telefónne číslo. Viac o dôvere.

    Pretože téma sa archivuje.

    Pretože Nie si prihlásený. Vstúpiť.

    Pretože nie ste dôveryhodným používateľom (telefónne číslo nebolo overené). Zadajte a potvrďte svoje telefónne číslo. Viac o dôvere.

    Pretože téma sa archivuje.

    Pretože Nie si prihlásený. Vstúpiť.

    Pretože nie ste dôveryhodným používateľom (telefónne číslo nebolo overené). Zadajte a potvrďte svoje telefónne číslo. Viac o dôvere.

    Pretože téma sa archivuje.

    Pretože Nie si prihlásený. Vstúpiť.

    Pretože nie ste dôveryhodným používateľom (telefónne číslo nebolo overené). Zadajte a potvrďte telefónne číslo. Viac o dôvere.

    Pretože téma sa archivuje.

    Pretože Nie si prihlásený. Vstúpiť.

    Pretože nie ste dôveryhodným používateľom (telefónne číslo nebolo overené). Zadajte a potvrďte svoje telefónne číslo. Viac o dôvere.

    Pretože téma sa archivuje.

    Pretože Nie si prihlásený. Vstúpiť.

    Pretože nie ste dôveryhodným používateľom (telefónne číslo nebolo overené). Zadajte a potvrďte svoje telefónne číslo. Viac o dôvere.

    Pretože téma sa archivuje.

    Pretože Nie si prihlásený. Vstúpiť.

    Pretože nie ste dôveryhodným používateľom (telefónne číslo nebolo overené). Zadajte a potvrďte telefónne číslo. Viac o dôvere.

    Pretože téma sa archivuje.

    Pretože Nie si prihlásený. Vstúpiť.

    Pretože nie ste dôveryhodným používateľom (telefónne číslo nebolo overené). Zadajte a potvrďte svoje telefónne číslo. Viac o dôvere.

    Pretože téma sa archivuje.

    Pretože Nie si prihlásený. Vstúpiť.

    Pretože nie ste dôveryhodným používateľom (telefónne číslo nebolo overené). Zadajte a potvrďte svoje telefónne číslo. Viac o dôvere.

    Pretože téma sa archivuje.

    Pretože Nie si prihlásený. Vstúpiť.

    Pretože nie ste dôveryhodným používateľom (telefónne číslo nebolo overené). Zadajte a potvrďte svoje telefónne číslo. Viac o dôvere.

    Pretože téma sa archivuje.

    Pretože Nie si prihlásený. Vstúpiť.

    Pretože nie ste dôveryhodným používateľom (telefónne číslo nebolo overené). Zadajte a potvrďte svoje telefónne číslo. Viac o dôvere.

    Pretože téma sa archivuje.

    Pretože Nie si prihlásený. Vstúpiť.

    Pretože nie ste dôveryhodným používateľom (telefónne číslo nebolo overené). Zadajte a potvrďte svoje telefónne číslo. Viac o dôvere.

    Pretože téma sa archivuje.

    Pretože Nie si prihlásený. Vstúpiť.

    Pretože nie ste dôveryhodným používateľom (telefónne číslo nebolo overené). Zadajte a potvrďte telefónne číslo. Viac o dôvere.

    Pretože téma sa archivuje.

    Pretože Nie si prihlásený. Vstúpiť.

    Pretože nie ste dôveryhodným používateľom (telefónne číslo nebolo overené). Zadajte a potvrďte telefónne číslo. Viac o dôvere.

    Pretože téma sa archivuje.

    Pretože Nie si prihlásený. Vstúpiť.

    Pretože nie ste dôveryhodným používateľom (telefónne číslo nebolo overené). Zadajte a potvrďte telefónne číslo. Viac o dôvere.

    Pretože téma sa archivuje.

    Pretože Nie si prihlásený. Vstúpiť.

    Pretože nie ste dôveryhodným používateľom (telefónne číslo nebolo overené). Zadajte a potvrďte telefónne číslo. Viac o dôvere.

    Pretože téma sa archivuje.

    Pretože Nie si prihlásený. Vstúpiť.

    Pretože nie ste dôveryhodným používateľom (telefónne číslo nebolo overené). Zadajte a potvrďte telefónne číslo. Viac o dôvere.

    Pretože téma sa archivuje.

    Pretože Nie si prihlásený. Vstúpiť.

    Pretože nie ste dôveryhodným používateľom (telefónne číslo nebolo overené). Zadajte a potvrďte telefónne číslo. Viac o dôvere.

    Pretože téma sa archivuje.

    Pretože Nie si prihlásený. Vstúpiť.

    Pretože nie ste dôveryhodným používateľom (telefónne číslo nebolo overené). Zadajte a potvrďte telefónne číslo. Viac o dôvere.

    Pretože téma sa archivuje.

    Pretože Nie si prihlásený. Vstúpiť.

    Pretože nie ste dôveryhodným používateľom (telefónne číslo nebolo overené). Zadajte a potvrďte telefónne číslo. Viac o dôvere.

    Pretože téma sa archivuje.

    Pretože Nie si prihlásený. Vstúpiť.

    Pretože nie ste dôveryhodným používateľom (telefónne číslo nebolo overené). Zadajte a potvrďte telefónne číslo. Viac o dôvere.

    Pretože téma sa archivuje.

    Pretože Nie si prihlásený. Vstúpiť.

    Pretože nie ste dôveryhodným používateľom (telefónne číslo nebolo overené). Zadajte a potvrďte telefónne číslo. Viac o dôvere.

    Pretože téma sa archivuje.

    Pretože Nie si prihlásený. Vstúpiť.

    Pretože nie ste dôveryhodným používateľom (telefónne číslo nebolo overené). Zadajte a potvrďte telefónne číslo. Viac o dôvere.

    Pretože téma sa archivuje.

    Pretože Nie si prihlásený. Vstúpiť.

    Pretože nie ste dôveryhodným používateľom (telefónne číslo nebolo overené). Zadajte a potvrďte telefónne číslo. Viac o dôvere.

    Pretože téma sa archivuje.

    Pretože Nie si prihlásený. Vstúpiť.

    Pretože nie ste dôveryhodným používateľom (telefónne číslo nebolo overené). Zadajte a potvrďte telefónne číslo. Viac o dôvere.

    Pretože téma sa archivuje.

    Pretože Nie si prihlásený. Vstúpiť.

    Pretože nie ste dôveryhodným používateľom (telefónne číslo nebolo overené). Zadajte a potvrďte telefónne číslo. Viac o dôvere.

    Pretože téma sa archivuje.

    Pretože Nie si prihlásený. Vstúpiť.

    Pretože nie ste dôveryhodným používateľom (telefónne číslo nebolo overené). Zadajte a potvrďte telefónne číslo. Viac o dôvere.

    Pretože téma sa archivuje.

    Pretože Nie si prihlásený. Vstúpiť.

    Pretože nie ste dôveryhodným používateľom (telefónne číslo nebolo overené). Zadajte a potvrďte telefónne číslo. Viac o dôvere.

    Pretože téma sa archivuje.

    Reklamy na NN.RU - pre deti

    Nový. Stielka 20 cm.Veľkosť 31. Sovietska oblasť. Nekorešpondujem s NN.RU, odpoviem na hovor.
    Cena: 500 rub.

    Detské ihrisko z dreva Na predaj detské ihrisko z prírodného dreva, možno doplniť šmykľavkami, hojdačkami.
    Cena: 42 499 rub.

    Detský hrací komplex 100% záruka kvality. Dohoda, šek, pohodlný spôsob platby! Na predaj vonkajšie drevené ihriská.
    Cena: 31 500 rub.

    Detská hojdačka - šmykľavka Detský herný komplex Na predaj je detský herný komplex z prírodného dreva, ktorý je možné doplniť šmykľavkami.
    Cena: 43 979 rub.

    Každé dieťa sa môže stať vynikajúcim, každé si dokáže splniť svoje sny. Hlavná vec je správne určiť, čo sa mu páči, a.



  • Nasledujúci Článok
    Hlavné rozdiely medzi medvedicou obyčajnou a brusnicou obyčajnou